Ismét megdőlt a melegrekord, miközben brutális a hőmérsékletkülönbség az ország két széle között

2022. augusztus 19. – 13:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken 39,6 fokot mértek a Bács-Kiskun megyében, amivel megdőlt az augusztus 19-i melegrekord – írja az MTI. Ezzel együtt a budapesti melegrekord is megdőlt, Újpesten 38,2 fokot mértek.

Korábban írtuk: Délután fél egy körül 18 fokra nőtt a hőmérsékletkülönbség az Alpokalja és Bács-Kiskun megye között, ami kivételesen nagy értéknek számít – derül ki az Időkép posztjából. Az ország nyugati felét elérte már az Adria felől jövő hideghullám, míg a keleti régiókban tombol a hőség.

A nyugatról jövő hűvös levegő néhol jégesővel súlyosbított záporokkal érkezik az országba, a Dunántúl számos pontján most is szakad az eső. A viharos, csapadékos idő valószínűleg napokig velünk fog maradni, az időjárásról bővebben ebben a cikkben írtunk.

A most jövő esős időszak remélhetőleg véget vet a több hónapja tartó páratlanul aszályos időnek, melynek következtében több mint egymillió hektár föld száradt ki Magyarországon. A mezőgazdasági és ökológiai katasztrófát okozó szárazságról ebben a cikksorozatunkban írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!