Két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy megverték a belga férfit a Szigeten

2022. augusztus 19. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 23 és egy 24 éves férfit hallgatott ki a rendőrség annak a Sziget Fesztiválon kitört verekedésnek a kapcsán, aminek a híre pár napja bejárta a sajtót is.

A Police.hu-n megjelent közleményben ugyan nem részletezik az esetet, de a Telex kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy arról az incidensről van szó, ami péntek éjjel történt a Szigeten.

A rendőrség szombaton kapott bejelentést a fesztivál biztonsági embereitől az esetről, súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen kezdtek el nyomozni.

„Az óbudai nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket egy 23 és egy 24 éves szombathelyi férfit, akiket a szombathelyi nyomozók 2022. augusztus 18-án gyanúsítottként hallgattak ki.”

A 23 éves férfival szemben súlyos testi sértés és könnyű testi sértés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, 24 éves társát bűnsegédi magatartással gyanúsítják.

A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Az incidens múlt hét pénteken, éjfél körül történt. Az esetről egy olvasónk küldött videót a Telexnek, amit ide kattintva tud megnézni.

Az áldozat egy belga üzletember volt, aki a szintén belga Stromae koncertjére látogatott ki a rendezvényre. Az üzletember felesége magyar, a férfi pedig két gyermek édesapja.

Lapunk úgy tudja, hogy a férfi már elhagyhatta a kórházat, de műtét utáni felépülése hosszú időt fog igénybe venni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!