Kiadatási letartóztatást rendeltek el az FBI által keresett injekciós rabló ellen

2022. augusztus 18. – 17:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiadatási letartóztatást rendelt el a Fővárosi Törvényszék a magyar-román kettős állampolgárságú férfi ellen, akit kedden vettek őrizetbe egy budapesti strand közelében, írja az MTI.

Még csütörtök reggel számoltunk be arról, hogy fejvadászok kapták el Stefan Alexandru B.-t, aki ellen még 2012-ben adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a New Haven-i Bíróság az FBI kérésére. A férfi ugyanis egy rablóbanda tagjaként 2007-ben úgy rabolt ki egy párt, hogy beinjekciózta őket.

Bár a férfit tizenöt éve kereste az FBI a legveszélyesebb bűnözők egyikeként, csak 2022 nyarára került elő róla információ. A Miskolci Rendőrfőkapitányság nyomozói kezdtek el kutatni Stefan Alexandru B. után Magyarországon, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának segítségével.

B.-t még kedden vették őrizetbe az egyik budapesti strand bejáratánál, most pedig a Fővárosi Törvényszék a férfi ideiglenes kiadatási letartóztatása mellett döntött. A törvényszék ezután fel fogja keresni az amerikai igazságügyi hatóságot a magyar Igazságügyi Minisztériumon keresztül azért, hogy az amerikaiak legkésőbb október 17-ig megküldjék

  • a kiadatási kérelmet,
  • a nemzetközi elfogató parancsot,
  • valamint az abban foglalt bűncselekmények pontos tényállását,
  • továbbá egyéb megjelölt iratokat és tájékoztatást.

Mivel a férfi nemcsak magyar, de román állampolgár is, így a törvényszék megkeresi majd a romániai igazságügyi hatóságot is azzal, hogy indítanának-e büntetőeljárást, és kibocsátanának-e európai elfogatóparancsot a férfi ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!