Még van pénz, továbbra is lehet elektromos biciklire pályázni

2022. augusztus 18. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Még mindig lehet lehet pályázni az elektromos rásegítésű kerékpár, pedelec beszerzésére: a pályázat egymilliárd forinttal indult áprilisban, és a keret kimerüléséig tart. Mivel még az összegből maradt 140 millió forint, még lehet rá jelentkezni, írja az MTI.

A támogatás a biciklik bruttó vételárának fele, hajtási rendszertől függően legfeljebb 100 ezer, illetve 180 ezer forint lehet.

A támogatást nyújtó szervezet, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. adatai szerint eddig 3011 nyomatékszenzoros és 3193 pedálszenzoros pedelec vásárlására érkezett pályázat. Közülük 5774 felelt meg, ezeket 800 millió forint támogatásra adták be.

Egyéni vállalkozók egy darabot, gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek, önkormányzatok öt darabot szerezhetnek be, kerékpáronként maximum 500 ezer forint támogatással. Azt írják, eddig 127 pályázó 221 kerékpár vásárlásához kapott segítséget, 271 millió forintot.

Utoljára tavaly októberben lehetett pályázni elektromos biciklire. A mostani pályázat részletei itt érhetőek el.

A Telex szerkesztősége nemrég tesztelte, hogyan használhatók a városban a megnövelt teherbírású, kompakt városi, elektromos rásegítésű (pedelec) kerékpárok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!