A szülők továbbra is ragaszkodnak a házi feladathoz

2022. augusztus 18. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tízből hat szülő szerint szükség van a házi feladatra – derült ki az IDEA Intézet reprezentatív kutatásából, amelynek eredményeit az Eduline tette közzé. A június első felében, 1800 fős mintán végzett kutatás az iskolás gyerekek szüleire fókuszált.

„Nem véletlenül: a téma időről időre komoly vitákat gerjeszt, a tanárok egy része szerint gyorsabban fejlődnek a diákok készségei, ha otthon is gyakorolnak a feladatokkal, mások szerint viszont kifejezetten káros leckét adni azoknak a gyerekeknek, akik naponta nyolc-kilenc órát ülnek az iskolapadban” – írja az oktatási szakportál.

A vizsgálatból úgy tűnik, a magyar szülők többsége ragaszkodik a házi feladatokhoz, legalábbis az IDEA kutatásában részt vevők 58 százaléka úgy nyilatkozott, hogy lecke igenis kell.

„Szembetűnő ugyanakkor, mennyire másképp gondolkodnak a házi feladat szükségességéről a különböző pártpreferenciájú szülők. A kormánypártokkal szimpatizálók 66, míg az ellenzéki szavazóknak mindössze 43 százaléka gondolja úgy, hogy szükség van házi feladatra. A nők és a férfiak közül a férfiak a konzervatívabbak ezen a téren, 64 százalékuk ragaszkodik a leckeíráshoz”

– szerepel a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!