Ráborult egy daru egy lakóházra Angyalföldön

2022. augusztus 17. – 15:18

frissítve

Ráborult egy daru egy lakóházra Angyalföldön
Olvasónk fotója a balesetről

Másolás

Vágólapra másolva

Rádőlt a Reitter Ferenc utca 144. alatti házra a szomszédos telken lévő építkezésen dolgozó daru, írta olvasónk. Hozzátette: a ház tetőszerkezete, fala megsérült, és egy fát is telibe kapott a fémszerkezet.

Olvasónk képe alapján a ház mögött dolgozó daru vízszintes gémszerkezete borult az épületre és az utcára. A felső lakások födéme és a lakásokhoz tartozó korlát is károsodott, valamint egy utcai fa koronáját is lezúzta a földre zuhanó fémszerkezet.

Frissítés: kaptunk egy képet a ház másik oldaláról is. „Az ellensúly valószínűleg bement sajnos a másik ház tetején”, írta másik olvasónk.

Olvasói fotó
Olvasói fotó

Frissítés 2: Egy újabb olvasónktól kaptunk fotót, ezúttal az ellensúly pusztításáról a felső lakásokban. Sérültről egyelőre nincs hír.

Olvasói fotó
Olvasói fotó

Olvasónk szerint a helyszínen mentő- és tűzoltóautók is vannak. A további részletekért kerestük a Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

„Egy építkezésen használt toronydaru dőlt rá egy szemközti többemeletes lakóházra. Két lakás volt érintett. A kiérkező tűzoltók átvizsgálták és kiürítették az épületet. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége is átvizsgálta a területet, senkit nem jeleztek a kutyák. A rendelkezésre álló információk szerint személyi sérülés nem történt. Statikus érkezett a helyszínre. A kárelhárítást az építkezést végrehajtó cég végzi.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!