Drága jó emberek, ne verjétek a parkolóőröket, kéri a ferencvárosi polgármester

2022. augusztus 17. – 20:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Drága jó emberek, ne verjétek a parkolóőröket!”

kéri közösségi oldalán Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Mint írja, „ők a munkájukat végzik, a közösség javára”. A polgármester emellett jobbulást kíván a parkolóőrnek, és közli, hogy megtették a rendőrségi feljelentést.

Az eset részleteiről tudakozva a következőket tudtuk meg a kerületi önkormányzat sajtóosztályán:

Szerda délután négy órakor pótdíjazott a parkolóőr egy személyautót a Haller utcánál, a Kebab büfé közelében. Az autó tulajdonosa odament hozzá, és megkérdezte, hogy most mit tud csinálni. A parkolóőr közölte vele, hogy ha vesz jegyet az automatából, akkor törölni lehet a pótdíjat, mivel türelmi időn belül van. A férfi megvette az új parkolójegyet, de a parkolóőrrel akarta töröltetni a pótdíjat, aki elmondta neki, hogy ő ezt nem tudja, mert a törlést csak az ügyfélszolgálaton tudják elintézni a jegy alapján.

A parkolóőr ezután továbbindult ellenőrizni, de az autós követni kezdte, és idegesen szitkozódva azzal vádolta őt, hogy ittas. Továbbra is azt követelte, hogy vegye le az autójáról a kihelyezett pótdíjat. A Haller utca 12.-nél tettlegességbe fordult a konfliktus: az autós a parkolóőrhöz lépett kiabálva, erősen megragadta a jobb karját, megrángatta, majd tenyérrel erősen pofon vágta. A parkolóőr jobb felkarján az eset után 2-3 cm-es véraláfutás keletkezett, az arcán érezte az ütés nyomát, az állcsúcsa érzékeny lett. (Az ellenőrt megszondáztatták, az eredmény 0% lett.)

Kövess minket Facebookon is!