Olimpiai attasé lesz Deutsch Tamás unokaöccse a párizsi olimpia idején

2022. augusztus 17. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a 2024-es párizsi nyári olimpia és paralimpia idején Deutsch Domonkos, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő unokaöccse – közölte a Telex megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Mint írták, az olimpia a világ legnagyobb sporteseménye, emiatt a rendező város magyar diplomatáinak is megnövekedett feladatmennyiséggel kell számolniuk az esemény során.

„Annak érdekében, hogy a hazánkat képviselő sportolók, a hozzájuk tartozó stábtagok és valamennyi magyar szurkoló minden lehetséges segítséget megkapjon az olimpia és paralimpia ideje alatt, a Külügyminisztérium minden alkalommal olimpiai attasét jelöl ki, hogy a szükséges felkészítést követően a helyszínen lássa el a világjátékok nyomán keletkező feladatokat” – írták.

Hozzáteszik, hogy Deutsch Domonkos nem tartós külszolgálatra megy Párizsba, a sportesemény után újra Budapesten folytathatja a munkáját. A 2024-es párizsi olimpia megnyitója július 26-án lesz. A paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.

A Szabad Európa írt arról, hogy az 1998-ban született Deutsch Domonkost 2021. szeptember 30-án vették fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, ahol a Sportdiplomáciai Főosztályon kezdett dolgozni. Apjához, Deutsch Péterhez hasonlóan ő is magasugró volt, az MTK-ban sportolt. Nagybátyja Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Fidesz egyik alapítója és európai parlamenti képviselője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!