Tamás, a legelső magyar biciklis mentőápoló

2022. augusztus 17. – 10:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Butaság lenne azt gondolni, hogy biciklivel szeretnénk helyettesíteni a rohamkocsit, ennek ellenére minden olyan eszköz megtalálható lesz a kerékpáron, ami életmentéshez nélkülözhetetlen” – ezt mondja az Országos Mentőszolgálat videójában Kramarics Tamás, akit az első magyar biciklis mentőápolóként mutatnak be.

Kramarics 7 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, jelenleg rohamkocsin dolgozik, de amint elindul Magyarországon a mentőbiciklis rendszer, a szabadnapjain, extra pénzért cserébe Budapest sétálóutcáin fog kerékpáros szolgálatot is teljesíteni. A videó szerint az elektromos mentősbicikliket a Városligetben, az augusztus 27-ei mentőnapon fogják bemutatni a nagyközönségnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy hete jelentette be az Országos Mentőszolgálat, hogy a mentősök túlterhelésének kiváltására hamarosan biciklis mentősök állnak szolgálatba a fővárosban. Ahogy erre Kramarics is utal a videójában, a részletek ismerete nélkül rögtön éles bírálatokat kapott ez a terv, pedig nem is ördögtől való az ötlet, hiszen a biciklis mentősök a világ számos országában, többek között Angliában nagyon is hasznos szolgálatot teljesítenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!