Lázár János minisztériuma fog minden nagy állami építkezést ellenőrizni

2022. augusztus 16. – 22:34

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentősen bővítette a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó Országos Építészeti Tervtanács hatáskörét a Magyar Közlönyben kedd este megjelent kormányrendelet.

A testület eddig csak a nemzeti emlékhelyekkel, kiemelt műemlékekkel és egyes magasépületekkel foglalkozott, ám ezentúl az összes olyan állami magasépítési beruházás építészeti-műszaki dokumentációját is véleményezi, amelyekre vonatkozik az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény – írja a Hvg.hu.

Szintén véleményezi az 5000 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó épületek, valamint egy építési telken 1500 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti-műszaki dokumentációját. A rendelet ezen része szerdán lép hatályba, és a már folyamatban lévő beruházásokra is alkalmazni kell.

Az Országos Építészeti Tervtanácsot az országos főépítész vezeti, Lázár erre a tisztségre államtitkárát, a 42 éves Lánszki Regő Balázs építészmérnököt nevezte ki múlt hónapban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!