Akár 150 ezer forint támogatást kaphatnak vidéken, akik ott élő álláskeresőket vesznek fel

2022. augusztus 15. – 08:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől igényelhetnek bérköltség-támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek – írja sajtóközleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A Vállalkozások regionális munkaerő támogatása nevű program keretében a munkaadók az újonnan felvett, vidéken regisztrált álláskeresők után kaphatnak támogatást. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalt szociális hozzájárulási adó fele. De ha a munkavállaló több támogatandó kategóriába is beletartozik, akár 75 százalékig emelkedhet a hozzájárulás összege. A maximális támogatás teljes munkaidő esetén egy munkavállalóra havi 150 ezer forint lehet fél évig.

A támogatással azokat a munkavállalókat szeretnék elérni, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, 25–30 év közötti pályakezdők vagy 50 év felettiek, és legfeljebb alapfokú végzettségük van, és legalább 6 hónapja regisztrált álláskeresők. Támogatható az is, aki legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból, megváltozott munkaképességű, kisgyermeket nevel, ápolási díjat kap, vagy a dokumentációban felsorolt vidéki kistelepülések valamelyikében lakik.

Mivel ez a program a vidéki álláskeresőkön szeretne segíteni, így Budapesten és Pest megyében nem vehető igénybe.

Átlagosan 16 hónap szükséges ahhoz, hogy valaki munkát találjon Magyarországon, de köztudott, hogy vidéken kevesebb a munkalehetőség, mint a fővárosban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!