Magyar Törzsi Gyűlés Bugacon

2022. augusztus 13. – 19:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szervező Magyar-Turán Szövetség közel 200 ezer látogatót várt az idei, hetedik Kurultajra, a Magyar Törzsi Gyűlésre. Az idén 15 éves Magyar Törzsi Gyűlésen minden hun, türk eredettel vagy eredettudattal rendelkező rokonnép részt vesz, hogy együtt állítsanak méltó emléket a sztyeppei lovasnomád kultúrának és a nagy ősöknek, köztük Attila és Árpád vezérnek, Karcig batirnak vagy Amir Timurnak.

Fotó: Ujvári Sándor / MTVA Fotó: Ujvári Sándor / MTVA
Fotó: Ujvári Sándor / MTVA
Fotó: Ujvári Sándor / MTVA

A Kurultaj egyik fő látványossága a grandiózus nomád vonulás: csaknem ezer harcos mellett nők és gyerekek, valamint haszonállatok vonulnak fel a lovasnomád hagyományok szerint korhű öltözékben és felszerelésben. A nagy előadósátorban a magyar őstörténetről és a lovas-nomád civilizációról szóló előadásokat tartottak.

Fotó: Ujvári Sándor / MTVA Fotó: Ujvári Sándor / MTVA
Fotó: Ujvári Sándor / MTVA
Fotó: Ujvári Sándor / MTVA

A Kurultajon Kövér László arról beszélt, hogy jelenleg két olyan háború is zajlik, amelynek súlyos egzisztenciális kihatása lehet. Az egyiket „a híradásokban orosz-ukrán háborúnak nevezik”, de Kövér szerint dúl egy másik, egyelőre vértelen háború is a teljes nyugati emlékezet kiirtásának céljával. A nyugati világban működő „szellemi bérgyilkosok” gazdái és felbujtói a finanszírozók, a globálisan megszerveződött magánhatalmi pénzügyi érdekcsoportok, amelyek minden közérdeket képviselő államot és minden hagyományos közösséget ellenségüknek tekintenek – fűzte hozzá.

Fotó: Ujvári Sándor / MTVA
Fotó: Ujvári Sándor / MTVA

Kövér szerint a külvilág is sokat tanulhat a rendezvénytől, például a brüsszeli uniós vezetők, „ha majd egyszer megtisztelnek bennünket őszinte érdeklődésükkel”, megtanulhatják annak a török közmondásnak az igazát, amely szerint „ha a lóra fel nem szállsz, ne lendítsd a lábad”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!