A minőségi betegellátás feltételeinek hiánya miatt állt le több műtét Orosházán

2022. augusztus 11. – 08:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július óta nem végeznek súlyos baleset utáni műtéteket az orosházi Dr. László Elek Kórházban, ám erről nem adott ki hivatalos határozatot a Népegészségügyi Központ (NNK), így az sem derül ki, hivatalosan milyen okból kerültek át a műtétek a 27,5 ezres településről a 40 km-re található Békéscsabára és az 55 km-re levő Gyulára. A helyzetről író 444 csak annyit tudott meg a kórház válaszából, hogy „a szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja”.

Az ügyben Sebők Éva, a Momentum orosházi parlamenti képviselője próbált megtudni részleteket, ám Rétvári Bence államtitkár válaszából még annyi sem derült ki, mint a kórház közléséből. Igaz, Rétvári nem cáfolta Sebők azon információját, hogy ápolóhiány lenne a kórházban.

A többnapos kórházi ellátást igénylő baleseti sebészeti műtétek leállása mellett a sürgősségi osztály és a traumatológiai szakrendelés továbbra is működik a kórházban. Ugyanakkor csak a 2022-es döntések alapján több mint 40 olyan kórházi osztály található az országban, ahol orvos- vagy ápolóhiány miatt szüneteltetik az ellátást. Ezeket a 444 szedte össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!