A Huxit Párt szerint nincs itt az ideje népszavazást tartani Magyarország európai uniós tagságáról

2022. augusztus 8. – 16:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volner János pártja, az euroszkeptikus Huxit Párt sem támogatja, hogy népszavazást tartsanak Magyarország európai uniós tagságáról, mert szerintük ennek még nincs itt az ideje.

Volner a Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét arról, hogy szerinte már a baloldali pártok is belátják, Magyarország uniós tagsága megkérdőjeleződött. A volt Jobbikos, majd a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott politikus 2020-ban alapította meg saját, egyszemélyes párját, a Volner Pártot, amit idén májusban Huxit Pártra nevezett át.

„Először is leszögezzük: nagyon örülünk annak, hogy már a baloldali ellenzék is belátja, Magyarország jövőbeli uniós tagsága és annak értelme megkérdőjeleződött. Ők azonban teljesen másképp képzelik el a jövőt, mint a Huxit Párt”

– kezdi írását Volner, amelyben az elmúlt két nap eseményeire reflektált: múlt vasárnap az MSZP-s Ujhelyi István nyílt levelet írt arról, hogy népszavazást kezdeményez Magyarország uniós tagságról. Egy nappal később azonban úgy döntött, mégse adja be népszavazási kezdeményezését, miután a Jobbik hétfőn benyújtotta a saját népszavazási kérelmét az uniós tagságról.

Volner azt írta, a Huxit Párt szerint még nincs itt az ideje az uniós tagságról szóló népszavazásnak, szerinte ezt egy hatékony felvilágosító kampánynak kellene megelőznie. „Most egy másik fontos politikai döntésről kell gondolkodnunk, ami a Huxit párt őszi politikai kampányának kulcsfontosságú része lesz:

amint lezárulnak a visszatartott uniós pénzekről szóló tárgyalások, a magyar országgyűlésnek világosan ki kell mondania, hogy nem kívánunk részt venni az Európai Egyesült Államok felépítésében, mert az önálló és erős Magyarországban hiszünk”

– fogalmazott Volner.

Azzal, hogy Magyarország EU-kilépésének milyen esélyei vannak, ebben a videóban foglalkoztunk:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!