A tiltakozások ellenére nagy eséllyel megépül a Balaton-parti lakókomplexum

2022. augusztus 6. – 11:13

frissítve

A tiltakozások ellenére nagy eséllyel megépül a Balaton-parti lakókomplexum
Forrás: Balaton Coast, 2021. szeptember-i látványterv

Másolás

Vágólapra másolva

2020 év végén kezdődött balatonmáriafürdőiek kálváriája egy győri beruházó céggel, amiről januárban részletesen beszámoltunk: egy Balaton-parti területre egy soklakásos, háromszintes épületkomplexumot álmodott egy beruházó, ám a helyi civilek a tervet látva tiltakozni kezdtek. A civilek szerint a kaszárnyaszerű épület egyáltalán nem illik a nyaralóövezetes, sűrű nádassal ölelt szabadstrandhoz, az emiatt megnövekedett forgalmat pedig a meglévő kis utcácskák sem bírnák. Januárban úgy tűnt, hogy működik a civil jelzés, és a beruházó átgondolja, mit lehet változtatni az eredeti terveken, fél évvel később, és 12 ezer ellen aláírással később úgy tűnik, hogy harmadszor is benyújtotta a szükséges terveket és papírokat a hatósághoz a beruházócég. – írja a Népszava.

Most kettővel kevesebb szálláshelyre adtak be kérelmet, 25 szolgálati lakásra és 46 apartmanra, a beépítési paraméterek, illetve az épületmagasság azonban nem változott.

– tájékoztatta az egybegyűlteket az építési hatóság képviselője.


Az is kiderült, hogy a helyiek utolsó reménye az építésügy, hiszen a vízügy, a környezetvédelem, az útügy és a népegészségügy már megadta a hozzájárulását az építkezéshez.

A Népszava információi szerint az építkezés megkezdése előtt a Nyugati-övcsatorna melletti utcát és a területre vezető Bárdos sétányt is alkalmassá kellene tenni a nehézjárművek számára, mert jelenleg alkalmatlanok az ilyen forgalomra. A csatornaparti utcát elvileg kétsávossá szélesítenék és komoly alapot kapna, ehhez azonban telekrész-kisajátításokra lenne szükség, amiket elleneznek az érintett ingatlantulajdonosok. Akik attól is félnek, hogy a terheléstől az út egyszerűen beszakadna a csatornába.

Ezeket csak egymás között beszélhették meg, illetve az építési hatóság képviselőjével vitathatták meg, az önkormányzattól ugyanis senki sem érkezett meg a szemlére.
A beruházó korábban azt nyilatkozta nekünk, hogy

A tervezett szállásépület minden hatályos jogszabálynak, köztük a már évek óta hatályban lévő rendezési tervnek is megfelel. Az építési engedélyezési kérelmünket ennek ellenére felfüggesztettük, hogy át tudjuk gondolni, milyen változtatásokat hajtunk végre az épületen. Jelenleg nem kívánunk építési engedélyt szerezni a tervezett épületre ebben a formában.

A témában írt korábbi anyagunkat itt tudják elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!