Mégsem bővül új diagnosztikai központtal az Országos Onkológiai Intézet

2022. augusztus 5. – 16:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az uniós közbeszerzési közlönyben pénteken megjelent tájékoztató szerint mégsem létesítenek új onkodiagnosztikai központot a budai Országos Onkológiai Intézetben, a jelek szerint ugyanis erre sem uniós, sem állami források nem állnak rendelkezésre – írja a Napi.hu.

Az új épületet Budapest XII. kerületében, a Ráth György utca 7-9 szám alatt építették volna fel. A projekt célja egy olyan központ létrehozatala lett volna, amely a diagnosztikai eljárások elvégzését logisztikailag egy épületbe koncentrálta volna, és így a daganatos betegek egynapos diagnosztizálását is lehetővé tette volna. A fejlesztések során két épület került volna elbontásra, a régi Gyógyszertár (16-os épület) és a 6-os számú romos épület. A lap szerint az eredménytelenség indoka

  • egyrészt az, hogy Magyarország 2021. május 12-én nyújtotta be a hivatalos Helyreállítási és Rezilienciaépítési tervét, amelyet az Európai Bizottság még nem hagyott jóvá,
  • másrészt pedig az, hogy a kormány június 4-én határozatban döntött az állami beruházások felülvizsgálatáról és az 2022. és 2023. évekre jelentős megtakarítási célkitűzéseket fogalmazott meg.

Ez utóbbi szerintük arra enged következtetni, hogy állami forrás megítélése sem várható, így nem meglepő, hogy eredménytelen lett a tender. Ajánlatot a következő cégek tettek: Strabag Építő Zrt., Laterex Építő Zrt., West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft., EB Hungary Invest Kft. és a System Bau Trade Kft.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!