Böröcz László miniszteri biztos lett, Lázár minisztériuma helyettes államtitkárokat kapott

2022. augusztus 05. – 21:30

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Böröcz Lászlót a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az erről szóló döntés a péntek este közzétett Magyar Közlönyben jelent meg.

Böröcz László – Forrás: Böröcz László hivatalos Facebook-oldala
Böröcz László – Forrás: Böröcz László hivatalos Facebook-oldala

Feladatköre a következő lesz:

  • figyelemmel kíséri az állami infrastrukturális beruházásokat és kulturális, turisztikai fejlesztéseket,
  • ellátja a beruházásokkal és fejlesztésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatokat,
  • kapcsolatot tart a világörökségi területen működő és tevékenykedő civil szervezetekkel.

A miniszteri biztos együttműködik a Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék-együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal és a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával. Megbízatása 2024. július 31-ig tart.

A 38 éves Böröcz László 2015 és 2019 között a Fidelitas elnöke volt, a 2018-as választásokon a Fidesz listáján jutott be a parlamentbe. Idén egyéniben próbálkozott, de az V. kerületben az egyesült ellenzék jelöltje, Csárdi Antal győzött 48,47%-kal, Böröcz 42,6%-ot kapott.

További karrierhírek

Schmidt Ádám személyében kormánybiztost kapott a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokság. A megrendezéssel kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációja lesz a feladata. Ezzel egyidejűleg létrehoznak egy javaslattevő, véleményező és tanácsadói testületet is. Az atlétikai világbajnokságról szóló cikkeinket itt találja meg>>>

Augusztus 5-i, azaz pénteki hatállyal a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárává nevezték ki:

  • Bartal Tamás Lajost
  • Határ Renátát
  • Horváth Jánost
  • Perényi Lóránt Lászlót és
  • Vukoszávlyev Zoránt.
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!