Autó és vonat ütközött Sajónémetinél, egy ember meghalt

2022. augusztus 5. – 18:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasúti átjáróban ütközött össze egy személyautó és egy vonat Sajónémeti közelében, a baleset során a kocsiban ülő négy ember sérült meg – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 17 óra körül egy személygépkocsi hajtott a fénysorompóval ellátott – a Sajónémeti és a 26-os számú út között lévő – vasúti átjáróba, ahol összeütközött a menetrend szerint közlekedő személyvonattal. A fénysorompó piros jelzést mutatott. A baleset következtében a motorvonat egy tengellyel kisiklott, a vonat utasai közül senki nem sérült meg. Az autóban ülő mind a négy ember megsérült, az ózdi hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve feszítővágóval megkezdték a beszorult utasok kiszabadítását. A balesethez mentőhelikopter is érkezett, a MÁV közlése szerint az autó egyik utasa az életét vesztette.

A helyszínelés és a mentés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták. A Mávinform szerint az utasokat Bánréve és Ózd között pótlóbusz szállítja. A baleset miatt Miskolc-Ózd vonalon hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok.

Idén június közepéig negyvenhét súlyos vagy halálos baleset történt Magyarország vasúti átjáróiban, kétszer annyi, mint az utóbbi évek azonos időszakában, átlagosan. A számok annyira riasztóak, hogy a MÁV és a rendőrség folyamatosan kampányol a megelőzésért, a közlekedők viszont ügyet sem vetnek a figyelmeztetésekre, és hetente százával a sínekre mennek, amikor piros a lámpa. Az Alapjárat műsora nemrég ezzel a problémával foglalkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!