Rendszeresen verték a szülei a Csepregen meghalt kisfiút, sokszor enni sem kapott

2022. augusztus 4. – 21:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják annak a két és fél éves kisfiúnak a szüleit, akit februárban holtan találtak meg a család csepregi otthonában, írja az Rtl.hu. Eredetileg gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsították a szülőket, de közben kiderült, hogy sokkal súlyosabb bűncselekményt követtek el, mint korábban gondolták.

Az ügyészség szerint ugyanis a szülők a halála előtt hónapokon át hagyták szenvedni a kisfiút.

A kisfiú fejét rendszeresen ütötték, pelenkában altatták a hideg padlón, sokszor enni sem kapott. Annak ellenére, hogy legyengült, orvoshoz sem vitték, végül tüdőgyulladásban halt meg.

„A gyermek ápolását és gondozását tartósan és tudatosan elmulasztották, elhanyagolták, és ez a gyermek általuk is előre látható és kívánt halálához vezetett, rendkívüli fájdalmat és szenvedést, gyötrelmet okozva” – fogalmazott Fejes Péter ügyész. A szülők a meghalt kisfiú testvéreiről sem gondoskodtak. Őket a gyermekvédelem helyezte el.

A szülők mostanáig szabadlábon voltak, de kedden a bizonyítékok alapján őrizetbe vették őket, csütörtökön pedig a bíróság el is rendelte letartóztatásukat. Az apa csütörtökön részben beismerte a bűnösségét, és elfogadta, hogy egy hónapra letartóztatta a bíróság. A kisfiú halálakor ő volt otthon a gyerekekkel, és miután észlelte a gyermek halálát, öngyilkosságot kísérelt meg. Az anya is elismerte bűnösségét, de fellebbezett a letartóztatása ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!