A jövőben nem teszi közzé az energiahivatal a lakossági áram beszerzési árát

2022. augusztus 3. – 17:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei évtől már nem teszi közzé a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), hogy mennyi volt a lakossági áram beszerzési ára – tudta meg a 24.hu.

2021-ben negyedévente közzétették az adatot, hogy az áramszolgáltatók átlagosan mennyiért szerezték be az áramot, amit a lakosságnak továbbadtak rezsicsökkentett áron. Ez 2021-ben bruttó 36,20 (nettó 28,50) forintot jelentett (rezsicsökkentéssel együtt). Mivel a lap nem talált idei adatot, megkérdezte az energiahivatalt, hogy hol találnak friss árakat, kiderült: az idei évtől már nem teszik közzé ezeket az adatokat.

Ennek oka, hogy

az MVM maradt az egyetlen egyetemes áramszolgáltató, mivel megvette az utolsó másik, még meglévő egyetemes áramszolgáltatót, az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t is.

A MEKH válaszában azt is leírta, hogy akkor volt hasznos az információ, amikor a piacon több, nem állami tulajdonban lévő, egyetemes szolgáltató működött. Hozzátették, a közzétételnek a rezsicsökkentésről hozott szabályozás és az egyetemes szolgáltató állami tulajdonba kerülése után már semmilyen jelentősége nincs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!