A drágább benzin és rezsi miatt a Noé Állatotthon milliós havi pluszkiadással számol

2022. július 31. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

Veszélybe került a mozgássérültek szállítása, és az állatok mentése is, mert szombat óta a nonprofit szervezetek is kizárólag piaci áron tankolhatnak, írja az rtl.hu.

A drágább üzemanyag és a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt például a videóban megszólaló Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője milliós havi plusz kiadással számol.

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége szombaton nyílt levélben fordult a kormányhoz. Azt írták, nemcsak azzal kell megküzdeniük, hogy nő a rezsijük és nőnek az üzemanyagköltségeik, hanem attól is tartanak, az emberektől kevesebb támogatást kapnak majd, hiszen nekik is nőnek a kiadásaik.

Azok se tudnak ezentúl hatósági áron tankolni, akik mozgáskorlátozottak szállításával foglalkoznak. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége szintén arra kérte a kormányt, maradjon a hatósági ár a mozgáskorlátozott embereket szállító szervezetek és intézmények számára.

Az RTL megkeresésére a Technológiai és Ipari minisztérium azt közölte, „amíg a szankciók tartanak, addig a kormány elsősorban a családok támogatását tudja garantálni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!