Négy megyei rendőrfőkapitányt mentett fel egyszerre Pintér Sándor

2022. július 29. – 10:17

Négy megyei rendőrfőkapitányt mentett fel egyszerre Pintér Sándor
Pintér Sándor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén a Kapisztrán téren 2022. július 2-án – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szűkszavú közleményben jelentette be Pintér Sándor, hogy július 31-i hatállyal négy megyei rendőrfőkapitányt is felment a vezetői megbizatása alól.

Indoklás nélkül visszavonta dr. Urbán Zoltán László r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Egyszerre mondott le a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is. Pintér elfogadta, és visszavonta dr. Fellegi Norbert, valamint dr. Varga-Koritár Attila Pál vezetői kinevezését.

De ugyancsak visszavonta dr. Tánczi Tibor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének ideiglenes vezetői megbízását, és visszahelyezte korábbi szolgálati beosztásába.

A rendőri vezetők utódjairól is döntött már Pintér Sándor. A váltás okairól nincs szó a közleményben, ezért megkerestük a Belügyminisztérium sajtóosztályát. Azt kérdeztük, hogy csak véletlen egybeesés-e, hogy négy megyei rendőrkapitány egyszerre távozik a pozíciójából, vagy van-e összefüggés a felmentések között.

Frissítés 17:45-kor: A Belügyminisztérium sajtóosztálya később azt írta, hogy a Veszprém és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által benyújtott lemondási kérelmek előterjesztése nem azonos időpontban történt, és azok tartalmáról pedig nem adnak tájékoztatást. Hozzátették, a vezetői megbízások visszavonását a belügyminiszternek nem kell indokolnia, a miniszter személyi döntéseit a tárca korábban sem kommentálta, és most sem teszi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!