Szombaton egy vágányon helyreáll a vasúti forgalom Nagymaros és Szob között

2022. július 29. – 11:13

frissítve

Szombaton egy vágányon helyreáll a vasúti forgalom Nagymaros és Szob között
Egy tehervonat halad a dömösi átkelésnél – Fotó: MÁV Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között, a Budapest–Vác–Szob-vonalon, írja a MÁV.

Itt június 9. óta nem jártak a vonatok, mert aznap az özönvízszerű eső miatt sárlavina zúdult a sínekre a dömösi átkelésnél. A Dunával párhuzamosan futó 12-es főúton is megbénult a közlekedés, az itt élők csak kerülőúton tudtak eljutni a szomszédos településekre.

A vasúttársaság szerint a helyreállítási munkák a tervezettnél gyorsabban haladtak, ezért tudtak most jó hírekről beszámolni. A tehervonati forgalom már csütörtökön délután megindult Nagymaros és Szob között. A Metropolitan, a Báthory, a Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek.

Akik a G70-es, a Z70-es és az S70-es elővárosi vonatokkal szeretnének utazni, továbbra is számíthatnak kisebb-nagyobb kényelmetlenségekre, ezért érdemes figyelni a menetrendet, és elolvasni ezt a tájékoztatót>>>

Két évvel ezelőtt, 2020 júniusában hasonló méretű sárlavina árasztotta el a síneket, gyakorlatilag ugyanezen a szakaszon. Akkor egy hónapot vett igénybe a helyreállítás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!