Hegedüs Zsuzsa: Négy év után minden kormányt el kell küldeni, mert elszáll az agyuk

2022. július 28. – 21:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy érzi Orbán Viktor válaszából, hogy szíven szúrta a kormányfőt az ő lemondása – erről is beszél Hegedüs Zsuzsa szociológus, kedden lemondott miniszterelnöki főtanácsadó csütörtökön az ATV-ben. Hegedüs hangsúlyozta: nem írta azt, hogy Orbán személyesen rasszista, azt viszont leírta, hogy elvárható: ilyen szavak után egy miniszterelnök kiálljon, és korrigálja azt, amiből balhé van.

Ehhez képest szerinte Orbánnak a csütörtöki bécsi nyilatkozata – miszerint előfordul néha, hogy félreérthetően fogalmaz – egy félig-meddig visszakozó mondat volt, de nem bocsánatkérés.

Az, hogy 2010-ben Magyarország lett az egyetlen európai ország, ahol a gyűlöletbeszéd, antiszemitizmus nem szabálysértés, hanem bekerült a Btk.-ba, ez Hegedüs szerint a miniszterelnök érdeme, ugyanakkor semmi nem indokolja, hogy bármilyen gyűlöletre szító beszédet mondjon a miniszterelnök.

Szerinte 2014 után jelentkeztek Magyarországon a problémák, és négy év után minden kormányt el kellene küldeni, mert „elszáll az agyuk”. 2012-re kimászott az ország a költségvetési gödörből, és kezdtek elfajulni a dolgok, mert a Fidesz megpróbált mindent bebetonozni.

A „homofób-törvény” miatt már korábban meg akart szólalni, de nem tette, amit most azzal magyaráz, hogy úgy érezte: addig nem teheti, amíg nem fejezi be a felzárkóztatási stratégiát.

Arról is beszélt: az Európai Parlament harmadszorra szavazza meg ellenünk a jogállamisági eljárást, és nem fog engedni.

A Hegedüs-lemondásról szóló cikkeinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!