Csúszik a debreceni Aranybika tervpályázatának eredményhirdetése

2022. július 28. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly májusban írtuk meg, hogy a fideszes elitképző Matthias Corvinus Alapítvány (MCC) vásárolta meg a debreceni Aranybika szállót. A felújítására május végén írtak ki országos, nyílt építészeti pályázatot – erre hatan jelentkeztek –, aminek az eredményhirdetését mára tervezték, ám ez elmaradt – írja a dehir.hu.

Az MCC indoklása szerint azért, mert még nem kapták meg azt az előzetes településképi véleményt, ami a tervpályázati eljárás zárójelentésének véglegesítéséhez szükséges. Emiatt csak augusztus 18-án hirdethetnek eredményt.

Az egykor a város ékességének számító szállodában, amely 1915-ben nyitotta meg kapuit (fogadóként már 1699-től üzemelt), az adásvétel óta már létrejött egy képzési központ. Emellett az MCC a szálló felújítását és részben átépítését is tervezi.

Az Aranybika jövőkéről legutóbb az MCC kuratóriumának elnöke, Orbán Balázs július 18-án a Facebookon azt írta: jövőre megindulhat az építkezés.

„A tervek szerint először a szocializmusban épült szárnyat bontjuk el (ez 1976-ban épült) és annak helyére húzzuk fel az MCC diákjainak és szakmai tevékenységének helyet adó épületet” – olvasható a posztban.

A tervpályázat bírálóbizottságában az építészek mellett Orbán Balázs, Krähling János, a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék vezetője és Debrecen polgármestere, Papp László is helyet kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!