Jön az F1 Mogyoródra, másképp kell autózni az M3-ason

2022. július 27. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Ezen a hétvégén rendezik a Hungaroringen a Forma-1 idei Magyar Nagydíját, emiatt, ahogy azt már megszokhattuk, változik a közlekedési rend az M3-as autópálya főváros és Mogyoród közötti szakaszán.

A verseny ideje alatt a Budapestről kivezető szakaszon hosszabb menetidőre kell számítani, különösen szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, a boxutca látogatás idején – hívja fel a figyelmet a Magyar Közút NZrt. közleménye.

A Budapest felé vezető irány forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, majd vasárnap a verseny végeztével, 17 és 20 óra között fog jelentősen megnövekedni. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután az autópályán Budapest felé közlekedőknek, Gödöllőtől az M31-es–M0-s útvonalat javasolja a közútkezelő.

A versenyre az M3-as 19-es kilométerszelvényénél lévő „Hungaroring” csomópontnál és a 23-as jelzésű mogyoródi csomópontnál is ki lehet hajtani az autópályáról. A VIP-vendégek részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán a 13–18-as kilométerszelvények között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a szakemberek, ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát.

A ferihegyi repülőtér és az M5-ös felől érkezők az M31-esen is megközelíthetik a Hungaroringet. Ők az M0-snak az 54-es csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-esre, majd az M3-as autópálya mogyoródi, valamint a 19-es jelzésű csomópontján át érhetik el a versenypályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve az autópályák felett található változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni.

A verseny után a 19-es kilométerszelvénynél lévő csomóponton és a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását idén is a rendőrség koordinálja.

A közútkezelő felhívta a közleményben a figyelmet arra, hogy az M3-ason a 10-es kilométerszelvénytől útdíjat kell fizetni (ez azt is jelenti, hogy az M31-esről érkezők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-ast). Arra is figyelmeztettek, hogy a Hungaroring és környéke aktuális forgalmi helyzetéről az Útinform +36-1-336-2400-as telefonszámán és az www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!