Már egészen a Velencei-tóig lehet tekerni a Budapest–Balaton-kerékpárúton

2022. július 27. – 14:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb szakasszal bővült a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal, a Buba: az első, június közepén forgalomba helyezett, a főváros és Etyek közötti szakasz után szerdától már egészen a Velencei-tóig lehet eljutni kerékpárúton – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő. A kerékpárutat már az átadás előtt leteszteltük, itt olvashat részletesen arról, hogy milyen volt.

AZ MTI híre szerint a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal teljes 108,2 kilométeres hosszából az Etyek–Velence szakasz 32,6 kilométer hosszú, mely tartalmazza a meglévő 2,9 kilométeres kerékpárutat Gyúró és Tordas között.

Faszobora a pázmándi kerékpáros pihenőnél – Fotó: Tenczer Gábor / Telex
Faszobora a pázmándi kerékpáros pihenőnél – Fotó: Tenczer Gábor / Telex

Az átadott szakasz Etyek, Gyúró, Tordas, Kajászó, Pázmánd, Nadap településeket és Velence városát érinti. Két új pihenőhelyet is kialakítottak az útvonal mentén, ahol padok és asztalok szolgálják a megpihenni vágyó biciklisek kényelmét.

A most átadott kerékpárút két különböző szakaszra bontva épült: a 12,3 kilométer hosszú Etyek–Tordas közötti szakasz a közelmúltban átadott Budapest és Etyek közötti kerékpárút folytatásaként épült ki, a második, 17,5 kilométer hosszú Tordas–Velence-szakasz pedig Velence lakott területén éri el a Velencei-tavat, és az Enyedi utcában csatlakozik a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal következő, Velence–Székesfehérvár-szakaszához, egyúttal a Velencei-tó körüli kerékpárúthoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!