75 ezres bírságot kapott a Kutyapárt elnöke, mert a tüntetésen nem ment le az úttestről

2022. július 26. – 20:50

frissítve

75 ezres bírságot kapott a Kutyapárt elnöke, mert a tüntetésen nem ment le az úttestről
A kutyapárti tüntetés – Fotó: Melegh Noémi Napsugár

Másolás

Vágólapra másolva

„Járdáról lelépés: 75 ezer”

kommentálta közösségi oldalán Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke az a közlekedési szabálysértési bírságot, amit azért szabtak ki rá, mert a július 14-i tüntetésen nem hagyta el az úttestet az Erzsébet hídon.

A csatolt rendőrségi határozat szerint 2022. július 14. napon 00 óra 30 perckor Budapest, I. kerület, Döbrentei tér 1. szám előtti útszakaszon – az úttesten – az Erzsébet híd budai hídfőnél lévő és az Erzsébet híd Pestre tartó több sávját elfoglaló személyek be nem jelentett demonstrációjának helyszínét biztosították.

A helyszínbiztosítás során az úttesten tartózkodó tömeget felszólították, hogy a híd úttestjét hagyják el. A felszólításnak eleget téve a tömeg nagy része elhagyta az úttestet. Kovács Gergely a járdáról a tömegből kilépve a híd úttestjére lépett, onnan többszöri felszólításra sem távozott, ezért vele szemben szabálysértés elkövetése miatt intézkedést kezdeményeztek.

A pártelnök a határozat szerint megsértette a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975 (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 21. § (1) bekezdését, miszerint: „A gyalogosoknak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.” A közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése 150000 forintig büntethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!