Orbán: Az igazi kérdés nem a háború, hanem a migráció és a gender

2022. július 23. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

„Arra kérem önöket, hogy ne engedjük magunkat megtéveszteni. Háború van, háborús infláció, de ez paravánt húz közénk és a migráció és a gender közé” – fejtegette a miniszterelnök, aki szerint az igazi csata a migrációval kapcsolatban és a genderkérdésben zajlik, a háború és az új konfliktusok kevésbé lényegesek.

A poszt-nyugatiak Orbán szerint folyamatosan fel akarták törni a kelet-közép-európai országok szövetségét, a V4-et is. Ebben a háború is segítségükre van, a magyarok és a lengyelek például ugyanazt gondolják alapkérdésekben, mégis közénk áll a háború. A miniszterelnök szerint ez szívkérdés, hiszen magyar szemszögből a háború két szláv nép konfliktusa, amiből szeretnénk kimaradni, míg a lengyelek úgy érzik, benne vannak. Ezért a magyar-lengyel viszonyt most nem szívvel, hanem ésszel kell átmenteni ebben a helyzetben

A szlovákokról és a csehekről szólva Orbán azt mondta, ők most a poszt-nyugatiakkal tartanak, de ez a miniszterelnök szerint olyan, mint amikor „az ember beköti a lovait egy égő istállóba”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől