Tordai Bence: A medencés luxusvillám medencéje egy negyvenezer forintos gyerekpancsoló

2022. július 22. – 13:54

frissítve

Tordai Bence: A medencés luxusvillám medencéje egy negyvenezer forintos gyerekpancsoló
Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője 2022. július 4-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A védekezés legviccesebb eleme talán az, hogy a medencés luxusvilla „medencéje” egy negyvenezer forintos gyerekpancsoló.

Tordai Bence képviselő (Párbeszéd) hosszú Facebook-bejegyzésben reagált az elmúlt napokban a lakhatásával kapcsolatban kirobbantott negatív kampányra.

A jobboldali portálokon megjelent cikkek arról szóltak, hogy Tordai egy nem engedélyezett átalakítás/építkezés során egy medencével ellátott, budai luxusingatlant szerzett meg.

A képviselő a rendkívül hosszú és pártpolitikai kitekintéseket is tartalmazó posztban azt jelezte, hogy

  • jogi lépéseket tesz,
  • a Fidesz-birodalom lábbal tiporja a saját maga által hozott magánélet-védelmi törvényeket is,
  • a „medencés luxusvilla” medencéje egy negyvenezer forintos gyerekpancsoló,
  • a „luxusvilla” egy 70 nm alapterületű, tetőtér-beépítéses, kevesebb mint 131 négyzetméter teljes nettó területű családi ház, ahol a hatfős család él,
  • az „engedély nélküli építkezésnek” a magyarázata pedig az, hogy 2016 óta a 300 négyzetméternél kisebb családi házak esetében csak egyszerű bejelentési kötelezettség van, ez megtörtént.

Igaz, Tordai arról is ír, hogy az egyszerű bejelentésre kötelezett épületeknél az építkezés befejezése után „hatósági bizonyítvány iránti kérelmet” kell benyújtani.

„Megtettem, mégpedig április 26-án. Az ügyintézési idő (a 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet 6. § (4) bekezdése szerint) 35 nap, ehhez képest itt állunk július végén, és döntés sehol. A fideszes Sára Botond ”főispán„ vezette Fővárosi Kormányhivatal masszív mulasztásban van.”

Itt tehát annyiban igaza lehet a kormánymédiának, hogy az engedély nem született meg, de Tordai itt annak a gyanújának is hangot ad, hogy ez nem véletlen.

„Az építkezés (és minden budapesti építkezés) ügyében a Fővárosi Kormányhivatal az illetékes eljáró hatóság. Ezt a hivatalt Sára Botond, korábbi fideszes polgármester, majd fideszes országgyűlési képviselőjelölt vezeti. A hivatal azonban az építkezés ügyében mégsem azzal volt elfoglalva, hogy határidőre elvégezze a feladatát, inkább azzal, hogy az eljárás során keletkezett dokumentumokat kijátssza a fideszmédiának.”

Végül arról is ír, hogy miként volt pénze a „150 milliós” házra. A képviselő leírja, hogy nem volt, mert nagyságrendileg sem került ennyibe. A család eladta a tehermentes újlipótvárosi lakását, és – ahogy a vagyonnyilatkozatban követhető – felvett több tízmillió forint kölcsönt; ebből és a megspórolt jövedelméből finanszírozta az építkezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!