Arra kéri az utasokat a MÁV, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak

2022. július 22. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan közleményt adott ki a MÁV. Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek – közölte pénteken az MTI-vel.

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben „káros anyagfeszültség” keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet. Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek – közölte a vasúttársaság.

Sínhőmérséklet-mérés – Fotó: Máthé Zoltán / MTI / MTVA
Sínhőmérséklet-mérés – Fotó: Máthé Zoltán / MTI / MTVA

Egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani.

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál, a Mávdirektnél.

Kitértek arra is, hogy a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak.

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől