Van olyan egyetem, ahova a Felvi.hu-n egyetlen ember jelentkezett az egész országból

2022. július 21. – 22:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön este kihirdették az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Vannak olyan nagy egyetemek, mint az ELTE, ahova 11 ezer diákot vesznek fel a 27 ezer jelentkezőből, de vannak egészen kicsik is.

A Felvi.hu adatai szerint az Evangélikus Hittudományi Egyetemre idén mindössze egy ember jelentkezett az egész országból. A tavalyi számok sem sokkal jobbak. Akkor kilencen adták be a jelentkezésüket, közülük végül hárman kerültek be valamelyik képzésre.

Idén 66-féle képzést hirdetett meg az intézmény, nagyrészt a hittanár-nevelőtanár szakot különböző más szakokkal párosítva nappalin, levelezőn, állami ösztöndíjjal, költségtérítéssel.

A Felvi.hu adatai alapján úgy tűnik, az idei egyetlen magányos jelentkezőt sem vették fel, mert az összes szakpárosításnál az olvasható, hogy a szak nem indult. Az egyetem egyébként a tanári szakok mellett doktori képzésekkel, részismereti képzésekkel, szakirányú továbbképzésekkel, pedagógus-továbbképzésekkel is foglalkozik, de ezekre nem a Felvi.hu-n lehet jelentkezni.

Nem az Evangélikus Hittudományi Egyetem az egyetlen kis felsőoktatási intézmény Magyarországon. Öt másik olyan egyetem van, ahova 20-nál kevesebben jelentkeztek az általános felvételi eljárásban. Mindegyik hittudományi iskola:

  • a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolára ketten,
  • a Brenner János Hittudományi Főiskolára hatan,
  • a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolára kilencen,
  • a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolára tizenhárman,
  • a Sárospataki Református Teológiai Akadémiára pedig tizenkilencen

adták be a jelentkezésüket.

Frissítés: A felsorolt intézményekbe a Felvi.hu-n keresztül jelentkeztek ennyien, a hitéleti képzésekre belső felvételi eljárásban is lehet jelentkezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!