Súlyos medveriasztás Tusványoson, mindenki telefonjára vészjelzés érkezett

2022. július 20. – 19:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A riasztás szerint egy felnőtt medvét és két medvebocsát látták Tusnádfürdőn. Arra kérnek mindenkit, hogy kerüljék el a környéket, maradjanak beltéren, és ne próbálják megkeresni a medvéket.

Ezen a héten zajlik a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem, közismert nevén Tusványos. A rendezvény hagyományosan az erdélyi magyar szellemi élet és a Fidesz-holdudvar éves találkozójának számít, a Telex pedig egész héten tudósít a fesztiválról.

Szerda délután a fesztivál közvetlen közelében medveriasztásról érkezett vészjelzés minden közelben lévő telefonjára, ami arra figyelmeztet, hogy

egy felnőtt medvét és két medvebocsát látták Tusnádfürdőn a Morii utcában,

mindenki kerülje el a környéket, vagy maradjon beltéren, ne próbálják megközelíteni az állatokat, ne fotózzák vagy etessék őket, és mindenki vigyázzon magára és a háziállataira. A fesztiválról tudósító kollégáink épp azon az utcán mentek keresztül, ahol a medvét látták, őket arra kérték, ne szálljanak ki az autóból.

Nem ez az első medve, ami felbukkant arrafelé, kollégáink is láttak egyet nagyon közelről, azonban az az állat nem lakott területen volt, békésnek tűnt, nem voltak vele bocsok, és riasztás sem érkezett róla.

A medvét és bocsait egyelőre nem találták meg.

Medveriasztás Tusnádfürdőn, a rendőrök keresik a medvét – Fotó: Fábián Tamás / Telex
Medveriasztás Tusnádfürdőn, a rendőrök keresik a medvét – Fotó: Fábián Tamás / Telex

A Telex tudósítói egész héten a helyszínen lesznek, és minden fontos eseményről be fogunk számolni, az eddigi anyagainkat pedig ide kattintva találják.

Tusnádfürdőn egyébként nem ritka látvány a medve, ugyanis a település egy olyan térségben van, ami a legfontosabb ökológiai folyosó az emlősök, így a medvék számára is két élőhely között, tehát egyfajta „medveátkelőre” épült a város. Ebben az anyagunkban írtunk bővebben a városkában tapasztalt medveriasztás-turizmus problémájáról és a békés medve-ember együttélés lehetőségéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!