Kicsit megerősítik a magyar-szerb határkerítést

2022. július 16. – 09:41

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány arról döntött, hogy:

  • a magyar–szerb határon az ideiglenes biztonsági határzárat átalakítják úgy, hogy a kerítés tetején elhelyezkedő biztonsági elemet (hattyúnyak) 1 méteres magasságban építik ki,
  • a szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén a Hóduna határszakaszon ideiglenes biztonsági határzárat építenek ki.

Ahogy azt is megtudhattuk, hogy emiatt a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokat 19 és fél milliárddal léphetik túl.

Ugyanezen a napon megkezdődött a kerítés lebontása a szlovén–horvát határon, mert Szlovénia szerint a migráció ugyan nem állt le, és nem is fog, de a szögesdrót egy teljesen aránytalan intézkedés. A szlovén belügyminiszter szerint az idő megmutatta, hogy a kerítés nem tudja megállítani a migrációt, de számos tragédiát okozott már, hiszen megpróbálták megkerülni, és többen a Kolpa folyóba vesztek például.

Orbán pénteken beszélt arról, hogy a keleti határon meg kell jelennie a hadseregnek, ezért a déli határon szükség lesz úgynevezett határvadászok bevonására is, már el is kezdtek toborozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!