Frissítve: Mégsem találtak Ukrajnából csempészett fegyvereket a rajkai házkutatás során

2022. július 15. – 19:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) és a szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) közös akciót hajtott végre egy rajkai házban, ahol több, Ukrajnából csempészett fegyvert, lőszert és robbanóanyagot is találtak – írja az Újszó.

Azt írják, hogy egy ismert MMA-harcos bátyjának otthonába hatoltak be a rendőrök, ahol kedden és szerdán tartottak kutatást. A terrorelhárítók eredetileg egy kábítószerüzlet miatt razziáztak. A 37 éves D. Š.-t őrizetbe vették, a beszámoló szerint azt mondta, hogy a fegyvereket nyugatról importálták Ukrajnába, ahol a fekete piacra kerültek, majd alvilági közvetítőkön keresztül kerültek vissza nyugatra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság annyit közölt az ügyről, hogy a rajkai helyszínen rendőri intézkedés történt, de ennél részletesebb tájékoztatást csak később adhatnak.

Frissítés július 17-én: Később jelezték, hogy hamisak a fegyverkereskedelemről szóló pletykák, és nem találtak fegyvert a házban – írja az Új Szó.

A szlovák rendőrség azt közölte, hogy az NAKA kedden és szerdán az NNI, valamint az Alsó-Ausztriai Regionális Bűnügyi Hivatal munkatársaival együttműködésben összehangolt rendőrségi kábítószer-ellenes akciót hajtott végre. Az akció Magyarország, Szlovákia és Ausztria területén zajlott. Hozzátették: a magyar rendőrök (NNI) két házkutatást tartottak Magyarországon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!