Új helyettes államtitkárt kapott a Kulturális és Innovációs Minisztérium

2022. július 14. – 23:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 15-i hatállyal Vincze Máté Gábor személyében új helyettes államtitkárt nevezett ki a Kulturális és Innovációs Minisztériumba Orbán Viktor – derül ki a csütörtök éjszaka megjelent Magyar Közlönyből (pdf).

Az újonnan kinevezett helyettes államtitkár minden bizonnyal a londoni nagykövetünk kulturális tanácsosa és egyben a Liszt Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója – bár az intézet honlapján csak Vincze Mátéként szerepel a neve, ahogyan második keresztnév nélkül szerepel ebben az interjúban is.

Viszont a fotója alapján róla van szó. 2018-ban ugyanis még a Balassi Intézet – New York-i Magyar Kulturális Központ vezetőjeként mindkét keresztnevén említik abból az apropóból, hogy a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott filmvetítés után beszélgetett az Életreítéltek című film két rendezőjével. Az egyik rendező Vincze Máté Artúr volt, feltehetően az első keresztnév azonossága indokolta mindkét keresztnév használatát, mert májusban az akkor kormánylap Magyar Időknek adott (itt szemlézett) interjúban már ismét csak az első keresztnevét használta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!