Tűz ütött ki Dél-Budán, egy vegyianyag-kereskedő cég közelében

2022. július 14. – 20:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki Budapest XXII. kerületében, a nagytétényi városrészen lévő Donauchem Vegyianyag Kereskedelmi Kft. közelében – jelezték olvasóink csütörtökön kora este. A tűz hatalmas füstcsóvával ég, amit nemcsak Dél-Budáról, hanem a főváros területének nagy részéről látni lehet (kaptunk képeket a XI. kerület több pontjáról, de a Petőfi híd pesti oldaláról is).

Fotó: Olvasói fotók Fotó: Olvasói fotók
Fotó: Olvasói fotók

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint „egy raktár mögötti területen” lobbantak fel a lángok a Bányalég utcában. „A helyszínre nagy erőkkel vonulnak ki a főváros hivatásos tűzoltói. A helyszínen lévő egységek két vízsugárral a raktárépületet védik a lángok átterjedésétől” – közölték a VÉSZ applikációban nem sokkal este nyolc után.

A próbálkozás, amit végül már hat vízsugárral folytattak a fővárosi tűzoltók, sikerrel járt. A katasztrófavédelem háromnegyed kilenc körül azt közölte: a fővárosi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálata megakadályozta a tűz továbbterjedését.

Mostanra az is kiderült, hogy a területen üres műanyag tartályok kaptak lángra, majd azokról az aljnövényzetre is átterjedt a tűz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!