Ismét itt a kánikula: 37 fok is lehet csütörtökön

2022. július 14. – 05:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőket is lehet látni csütörtökön az égen, ám esőre nem kell számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 37 fok között várható.

Az ország középső részére és az Alföldre első, míg Csongrád-Csanád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Az UV-sugárzás is nagyon erős lesz napközben. Késő estére általában 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken hidegfront vonul át felettünk észak–dél irányba, és zápor, zivatar is előfordulhat, főként az ország északi részein. Az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős, a magasabban fekvő helyeken akár viharos közeli lökések kísérik. A hőmérséklet délután általában 29 és 35 fok között alakul, de néhol egy-két fokkal hűvösebb lehet az idő.

Szombaton már csapadék általában nem valószínű, de a MET előrejelzése szerint délen, délnyugaton, esetleg az északkeleti határszélen kis számban előfordulhat zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül, főként az északi megyékben meg is erősödik az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de a szélvédett helyeken pár fokkal hidegebb lehet a hajnal. Délutánra 27 és 34 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön mérhetjük a magasabb értékeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!