Augusztustól rövidebb ideig tart nyitva az IKEA

2022. július 11. – 09:35

frissítve

Augusztustól rövidebb ideig tart nyitva az IKEA
Budaördi IKEA – Fotó: Hans Lucas / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az IKEA Magyarország megváltoztatja az áruházak nyitvatartási idejét. 2022. augusztus 1-től hétfőtől szombatig 10:00 és 20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00 és 19:00 óra között kereshetik fel a látogatók az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruházat, írja a cég közleménye. Az IKEA ügyfélszolgálatának munkatársai 8:30-tól 19:00 óráig lesznek elérhetőek, és ez az ügyfélszolgálat távoli értékesítési ponttá alakul.

A magyarországi IKEA áruházak eddig hétköznap 9–21 óráig, hétvégén 9–19-ig voltak nyitva.

Rákérdeztünk az áruházt fenntartó IKEA Magyarországnál, hogy miért rövidítik a nyitvatartást. Azt mondják, a világjárvány miatt megváltoztak a vásárlói szokások és igények, az emberek egyre kevésbé vásárolnak a nyitvatartás kevésbé forgalmas óráiban, viszont előszeretettel veszik igénybe a vásárlás online és egyéb formáit. „Azt is látjuk, hogy a pandémia alatt elkezdett növekedni lakberendezés iránti érdeklődés, és ez azóta egyre fokozódik” – írták.

A közleményükből még annyi derül ki az okról, hogy „cél, hogy jelentős mértékben szélesedjen a táveléréssel működtethető szolgáltatások köre, a vásárlók egy 24 órán át elérhető chatbot segítségét is igénybe vehessék, a tervezési szolgáltatások – például konyha- vagy hálószoba-tervezés – még több időpontban elérhetővé váljanak, továbbá erősödjön a megfelelő termékek kiválasztásában és a rendelések véglegesítésében nyújtott támogatás”.

Arra is lesz lehetőség, hogy a panaszkezelés során a vásárlók videóhívásban mutathassák meg a hibás terméket vagy alkatrészt a munkatársaknak, akik így könnyebben segíthetnek majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!