Orvoshiány miatt nem lehet bármikor szülni a mezőtúri kórházban

2022. július 11. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben júliusban ügyeleti időben nem tudnak szülni a kismamák, aminek az az oka, hogy ügyeleti időben jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos.

Szülész, nőgyógyász ugyan dolgozik az ügyeleti időszakban is, de az aneszteziológia hiányában, a betegbiztonság érdekében inkább egy másik fekvőbeteg kórház lett kijelölve a szülő nőknek ezekre a napokra, reagált a hírre Szűcs Dániel mezőtúri alpolgármester a közösségi oldalán, aki előtte egyeztetett a kórház főigazgatójával, dr. Szecsei Klárával.

Az alpolgármester a Facebookon azt írja, a kórház folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő szakembert, önkormányzati lakást is ajánlanak az új aneszteziológusnak.

Június elején derült ki, hogy hasonló a helyzet a szolnoki kórházban is. Ebben a cikkben írtuk meg, hogy a szolnoki Hetényi Géza kórházában (amely a megye központi kórháza) orvosi létszámhiány miatt csak hétfőn és szerdán lehet szülni, illetve akut esetekben, vagyis akkor, ha az ügyeletes orvos úgy ítéli meg, hogy a kismama már nem szállítható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!