Masszív zsidózás harsogott egy hangszóróból a Blaha Lujza tér villamosmegállójában

2022. július 11. – 13:50

frissítve

Masszív zsidózás harsogott egy hangszóróból a Blaha Lujza tér villamosmegállójában
Rendőrök vizsgálják a hangszóróval ellátott hirdetőtáblát – Fotó: Bozzay Balázs / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Blaha Lujza tér eklektikus miliőjéhez szokott fülnek és szemnek kevés dolog számít figyelemfelkeltőnek vagy megbotránkoztatónak, hétfőn délelőtt mégis olyan történt ott, ami még az edzett blaházóknak is szokatlan volt.

Egy olvasónk jelezte, hogy a villamosmegállóban az egyik reklámtábla fölötti hangszóróból furcsa felvételeket lehet hallani. A Telex is kiment a helyszínre, és a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában valóban ott volt egy fekete hangszóró, amiből

elég nagy hangerővel szóltak egyelőre beazonosítatlan hátterű, főként zsidózós szövegek.

A BKV–BKK emberei már a helyszínen voltak, és azt mondták, nem hozzájuk tartozik a hangszóró. Egyelőre nem lehet tudni, kinek az akciójáról van szó. Nem szóltak folyamatosan a felvételek, többnyire akkor „csendültek fel”, amikor begördült egy villamos, és szálltak le róla az emberek.

A hangszóró, amelyből a felvételek szóltak – Fotó: Bozzay Balázs / Telex
A hangszóró, amelyből a felvételek szóltak – Fotó: Bozzay Balázs / Telex

Kétféle szöveg ismétlődött. Az egyik egy rövidebb felvétel volt, amelyen arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök, amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”.

A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók, mutatjuk:

Egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy ki és miért szervezte meg az akciót. Kérdéseket küldtünk a rendőrségnek és az Europeum bevásárlóközpontnak is, ugyanis az egyik felvétel elején a hekkelés miatt a cég neve is elhangzott, a hangszóró pedig az áruház hirdetése fölé volt elhelyezve. Beszámolunk róla, ha válaszolnak.

A BKV-nak is küldtünk kérdést, ők azt írták, illetékesség hiányában továbbították a megkeresést a Fővárosi Önkormányzatnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg vizsgálja a sugárzott szöveg tartalmát.

A bevásárlóközpontot üzemeltető CPI Hungary azt közölte a Telexszel, hogy az Europeum Bevásárlóközpont vezetősége mindent megtesz, hogy a hatósági nyomozást támogassa.

A villamosmegálló reklámtábláit kihelyező JCDecaux reklámcéget is kerestük, akik azt írták: „A Blaha Lujza téri megállóban a JCDecaux által kihelyezett műszaki megoldást hackertámadás érte, amelyről ma kaptunk értesítést. A hibát azonnal elhárítottuk, ugyanakkor együttműködünk a hatóságokkal az ügy kivizsgálásában.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!