Felemás strandidő: alacsonyan röpködhetnek a napernyők

2022. július 10. – 08:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás vasárnap, írja hétvégi előrejelzésében a Meteorológiai Szolgálat.

A Tisza-tónál kevesebb lesz a napsütés, mert több felhő az északkeleti, keleti megyékben képződik. Legnagyobb eséllyel az ország keleti harmadán fordulhat elő zápor, zivatar, de máshol sem zárható ki kialakulásuk.

A Balatonnál a szél gyorsan viszi a felhőket. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé lesz erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek, emellett zivatar környezetében is előfordulhat viharos széllökés.

Leéghet a libabőr: a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22, 27 fok között várható. Késő estére általában 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Időkép hasonló időjárást jósol, komoly gomolygással. Eszerint Budapesten vasárnap a napsütést többfelé zavarhatják magasra törő gomolyfelhők, amelyekből elszórtan több tájegységünkön is kialakulhatnak átmenetileg záporok, néhol zivatarok.

Az északnyugati, helyenként északi szelet élénk, erős, néhol esetleg viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 11 és 18, délután 22 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporok, zivatarok környezetében hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

Hétfőn folytatódik ugyanez: napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de csak elszórtan északon, északkeleten fordulhat elő futó zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az élénk, erős északnyugati szélben 21 és 27 fok közé melegedhet délutánra a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!