Súlyosabb büntetést kér az ügyészség az LGT-koncerten gyilkoló stricire

2022. július 8. – 10:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását kérte annak a 38 éves polgári stricinek az ügyében, aki 2019 augusztusában az LGT-tagokkal fellépő Zenevonat nevű formáció koncertjén meggyilkolta a férfit, aki megsajnálta és magához költöztette a férfi prostitúcióra kényszerített élettársát és gyermekét.

A vádlottat a Debreceni Törvényszék emberölés bűntette, kerítés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklásának vétsége miatt mint többszörös visszaesőt 24 év fegyházra ítélte márciusban.

A polgári férfi és élettársa 2017 szeptemberében anyagi gondok miatt döntött úgy, hogy a nő szexuális szolgáltatást fog nyújtani férfiaknak. A partnereket a nő egy közösségi oldalon hirdetésekkel kereste, illetve az élettársa szerezte. Többször a férfi mondta meg a nőnek, hogy kihez, hova kell mennie, a kapott pénz egy részét a nőnek át kellett adnia a vádlottnak, ha ezt megtagadta, a férfi megverte őt.

O. Sz. 2019 márciusában egy gyerekkori ismerősének is ajánlotta a nőt, kétszer össze is hozta a találkozót. A nő és kuncsaftja között szimpátia alakult ki, a férfi megsajnálta a nőt, majd a gyermekével együtt magához költöztette.

A strici a közösségi oldalán megüzente a férfinak, hogy megöli őt, majd nem sokkal később egy Polgáron tartott koncerten be is váltotta a fenyegetését.

A vádlott a rendezvényről élő videón közvetített a közösségi oldalán, végig azt hangoztatva, hogy meg fogja ölni a férfit, aki a fenyegetések ellenére elment a koncertre. A helyszínen aztán O. Sz. hátulról megközelítette áldozatát, hirtelen a hátára ugrott, és dulakodás közben többször megszúrta. A férfi a kórházba szállítás közben meghalt. A rendőrök a gyilkost a helyszínen elfogták, aki akkori sajtóbeszámolók szerint még az elfogása közben is nevetett. A szakértői vizsgálat aztán új pszichoaktív anyagot és más kábítószert is kimutatott a vérében és a vizeletében.

Az ügyészség most azért kéri az ítélet súlyosítását, mert a férfit korábban már szabadságvesztésre ítélték személy és vagyon elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt is. Indoklásuk szerint a büntetés nem arányos a tettével, és azzal sem, amekkora veszélyt többszörös visszaesőként a társadalomra jelent.

Az ügyészségi és védelmi fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!