Polt Péter legfőbb ügyésznek új helyettese lett

2022. július 8. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ibolya Tibort, a Fővárosi Főügyészség volt vezetőjét nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesévé – írta a Legfőbb Ügyészség.

Polt Péter legfőbb ügyész javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök július 8-ai hatállyal, határozatlan időre kinevezte Ibolya Tibort a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesévé. Belovics Ervin eddigi büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes pedig főtitkárként dolgozik tovább.

Ibolya Tibor (balra) váltotta Belovics Ervint (jobbra) a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese poszton – Fotó: Legfőbb Ügyészség
Ibolya Tibor (balra) váltotta Belovics Ervint (jobbra) a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese poszton – Fotó: Legfőbb Ügyészség


Ibolya Tibor 1994 óta tagja az ügyészségnek, végigjárta az ügyészségi ranglétrát a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnél töltött fogalmazói évektől a fővárosi főügyészi pozícióig. Az utóbbi tisztséget 2012-től töltötte be.

Belovics Ervin huszonkét éven át volt a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, erről a posztról most azért távozik, mert betöltötte 65. évét. Belovics péntektől főtitkárként dolgozik tovább.

A közlemény szerint Polt Péter legfőbb ügyész kibővített vezetői értekezleten ismertette a köztársasági elnök döntését, méltatta Belovics Ervin leköszönő és Ibolya Tibor új büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes munkáját.

Közölték azt is, hogy a legfőbb ügyész Szalóki Zoltán eddigi Heves megyei főügyészt bízta meg a Fővárosi Főügyészség vezetésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!