Egy vihar által kicsavart fa ütött agyon egy hosszúpályi férfit kedvelt pihenőhelyén

2022. július 8. – 09:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden halálos balesetet okozott Hosszúpályiban a viharos szél. Egy kicsavart szilfa agyonütötte az alatta rendszeresen üldögélő Kis Sándort.

A Blikk azt írta, hogy a nyugdíjas, de helyi polgárőrként még tevékenykedő férfi életét nem tudták megmenteni, a fa olyan nagy tömegű volt, hogy a tűzoltók is csak úgy tudták leemelni, hogy kettéfűrészelték.

Kis és az a pihenőhely, ahol kidőlt a fa, annyira összetartozott, hogy még a Google Térkép 2018-as utcaképén is látható, ahogy Kis üldögél kedvelt helyén.

A Google Térkép utcaképe Hosszúpályiból, amelyik megörökítette Kis Sándort kedvelt pihenőhelyén
A Google Térkép utcaképe Hosszúpályiból, amelyik megörökítette Kis Sándort kedvelt pihenőhelyén

Zara András a Debrecen közelében lévő település polgármestere azt mondta, 15 éve ültették a most kidőlt fát, amelyik nem látszott sérültnek. Szerinte a nagy szárazság is közrejátszhatott a kidőlésben, úgy véli, a fa gyökere nem tudott rendesen megkapaszkodni a talajban. Zara szerint Kis későn észlelte, hogy dől a fa, csak arra volt ideje, hogy összehúzza magát.

A Blikk arról is írt, hogy a meghalt férfi kedvenc zenekara, az Irigy Hónaljmirigy Hosszúpályiban fellépve egy dalt majd Kis Sándor emlékének szentel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!