Egy több mint 10 éve elkövetett emberölés gyanúsítottját tartóztatták le Diósjenőn

2022. július 4. – 12:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy több mint tíz éve Diósjenőn elkövetett emberölés gyanúsítottját tartóztatták le Nógrád megyében – közölte a megyei főügyészség hétfőn. A feltételezett elkövetőt pénteken vette őrizetbe a rendőrség. Az ügyészség a közleményében azt írta: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói egy évtizedes eltűnési ügyben pénteken „nyomozási cselekményeket hajtottak végre” Diósjenőn, mivel az elkövető kilétére utaló újabb adatok merültek fel.

A nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását, a határozat azonban nem végleges, mert a férfi és az ügyészség ugyan tudomásul vette, a védő azonban az ülésen nem volt jelen.

Korábban az RTL számolt be arról, hogy nevelőapjuk végezhetett azokkal a 2009-ben eltűnt diósjenői kamaszlányokkal, akik közül az egyikük maradványait pénteken találhatták meg egy családi ház kertjében. Az előkerült maradványokat annak a háznak az udvarán ásták ki a rendőrök, ahol 2009-es eltűnéséig lakott a testvérpár.

Szombaton Diósjenő alpolgármestere írt arról a Facebookon, hogy egy 13 éve eltűnt lány maradványait találhatták meg a rendőrök a településen. Később módosította a bejegyzését, és közölte: a rendőrség tud bővebb tájékoztatást adni az esetről. Egyelőre nem tudni, hogy az eltűnésük idején 14 és 18 éves lányok közül melyikük maradványait találták meg.

A Blikk megszólaltatta a lányok testvérét, aki szerint a gyilkossággal nevelőapjukat gyanúsították meg, akit szerinte őrizetbe is vettek a rendőrök. Azt is mondta, a nevelőapa annak idején zaklatta a lányokat. „Egyik napról a másikra, minden előjel nélkül tűntek el a nővéreim. A nevelőapánkkal sok konfliktusunk volt, gyakran veszekedtünk vele. 12 éves voltam, de pontosan emlékszem, ahogy ez a férfi szexuálisan zaklatta a lányokat” – mondta.

A rendőrség szombaton kiadott egy rövid közleményt, melyben azt írták: egy embert őrizetbe vettek, de a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást jelenleg nem adhatnak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!