Ötezer forintos, mindenre jó havibérletet javasol az LMP

2022. július 3. – 15:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Német mintára minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosító klímabérlet bevezetését kezdeményezi az LMP. A párt szerint a közösségi közlekedésre ösztönző, így az energiaválság megoldását segítő bérlet havonta 5000 forintba kerülne, az erről szóló javaslatot a párt a jövő héten be is nyújtja az Országgyűlésnek.

Ungár Péter, a párt országgyűlési frakciójának vezetője szerint a jelenlegi energiaválságnak az orosz-ukrán háború mellett az az alapvető oka, hogy hamarosan vége a fosszilis energián alapuló világrendszernek. A politikus kifogásolta, hogy bár korábban kormányzati szereplők kedvezően nyilatkoztak a klímabérlet bevezetéséről, a kormány mégsem tett semmit, ezért javasolják az energiatartalékokat és a családok pénztárcáját egyaránt kímélő intézkedés bevezetését.

A németeknél bevezetett 9 eurós havijegy az ország egész területén érvényes a tömegközlekedés bizonyos eszközein, köztük a városi és regionális közlekedésben is. Júniusi bevezetése után lecsaptak rá a punkok, és ellepték Németország egyik legpatinásabb üdülőhelyét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!