Sem a Fidesz, sem az ellenzék nem örülhet felhőtlenül a vasárnapi időközi önkormányzati választásokon született eredményeknek

2022. július 3. – 22:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A mostani hétvégén is több településen tartottak időközi önkormányzati választást képviselői helyekért. Az eredmény a múlt heti felhozatalnál vegyesebb, de több ellenzéki vezetésű városban fideszes, Fidesz-közeli pozíciószerzést látni.

Dunaújvárosban a fideszes Lőrinczi Konrád a szavazatok 53,47 százalékát szerezte meg 25,85 százalékos részvétel mellett. A város polgármestere Pintér Tamás, aki a Jobbik színeiben szerezte meg a posztot 2019-ben az összes ellenzéki párt támogatásával.

Budaörsön szintén Fidesz-közeli jelölt, a Kamaraerdőért Egyesület által indított Török István lett a befutó Wittinghoff Tamás ellenzéki polgármester támogatottjával, Hajdu Lászlóval (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) szemben. Török 55,52 százalékot szerzett 25,56 százalékos részvétel mellett.

Nem mindenhol tarolt azért a Fidesz, olyan kisebb településeken, mint Újszentiván és Tiszavárkony, független jelöltek diadalmaskodtak a polgármester-választáson. Tiszavárkonyban Hegedüs István nyert, a megjelentek több mint 40 százaléka szavazott rá, míg a fideszes jelölt csak harmadik lett, Újszentivánban pedig Bodó Imre 36,6 százalékkal nyert, a Fidesz képviselő-jelöltje szintén harmadiknak futott be. A Vox Populi választási kalauz szerint Újszentiván fájhat a Fidesznek, itt ugyanis nem működött olajozottan a gépezet, a párt nem azt a jelöltet támogatta, aki mellett falusi szervezete kiállt. A kormánypárt vigasztalódhat azzal, hogy Szamostatárfalván 71 százalékos győzelmet aratott a jelöltje független polgármesterjelöltekkel szemben.

Hugyagon, ahol az előző vezetés uniós pénzt érintő korrupciós botrányba keveredett, független jelölt nyert, igaz, ott a korábbi polgármester is független volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!