Kocsis Máté szerint egyre durvul a helyzet a határnál

2022. július 2. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Menekültek két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre – írtuk szombaton.

A történést Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon kommentálta, szerinte egyre durvul a helyzet. A politikus kijelentette, hogy „csak idén 100 ezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni, válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel”.

Szerinte „a katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is”, ezért itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász egység, ami kizárólag határvédelemmel foglalkozik.

Kocsis Máté kommentárja abban az értelemben nem újdonság, hogy a héten Orbán Viktor is erről beszélt a parlamentben, majd pedig pénteken az állami rádióban is. Eszerint Pintér Sándor belügyminiszter két hónapot kapott az új szervezet felállítására, a határvadász egységekhez pedig 2-4 ezer új embert kell felvenni, és ki is kell őket képezni.

A fizikai felkészítés mellett a jogszabályokat is meg kell tanítani nekik. Orbán civilizált módon szeretné megvédeni a déli határt, de arról is beszélt, hogy az erőszakkal szemben nem lehet plüssmacival, virágcsokrokkal védekezni.

Ha a belügyminiszter megbirkózik a feladattal, akkor a Belügyminisztérium szervezetén belül működnek majd a határvadász egységek, de arra is van terve Orbánnak, hogy milyen más módon lehetne felállítani a szervezetet – írtuk pénteken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!