Pikó: A rendőrség nem ad engedélyt a Turbinának, ezért az önkormányzat nem tehet semmit

2022. június 29. – 09:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mint arról kedden beszámoltunk, bezár a józsefvárosi Turbina Kulturális Központ, miután legalább három éve hiába várnak arra, hogy megkapják a hosszabb nyitvatartásra adott engedélyt.

A hírre Pikó András kerületi polgármester hosszú Facebook-bejegyzésben reagált, amiben azt írta:

„A zenés szórakozóhelyek működésének és éjszakai nyitvatartásának feltétele különböző hatóságok engedélyének beszerzése – ezek megléte a feltétele az önkormányzat hatósági döntésének.

A Turbina nem rendelkezik a rendőrség által kiadott szükséges engedéllyel, ezért az önkormányzat nem tehet semmit.”

Pikó a legutóbbi rendőrségi elutasítás híre után tájékoztatást is kért, a rendőrség azt válaszolta neki, hogy a hajnal 4-ig tartó nyitvatartást szakmai alapon utasították el.

A polgármester kommentben is részletezte az eljárás menetét:

„A közigazgatási hatósági eljárás független a polgármestertől, a jegyző hatásköre, és meglehetősen szabályozott ebben az esetben. Mivel a Turbina 650 fő befogadására alkalmas hely, ezért a West Balkán-eset óta az engedélyezés szigorúbb lett, több hatóság engedélyét kell beszereznie, a jegyző ezt követően dönthet csak. Mivel a rendőrség nem adott hatósági engedélyt a hajnal 4 óráig tartó koncertezésre, a jegyző nem tud lépni.”

Szerinte az önkormányzat június 23-i döntése, amellyel a kerületi vendéglátóhelyek nyitvatartását meghosszabbította zárt helyen éjfélig, a teraszokét pedig 23 óráig, jó kompromisszum lehetne a Turbina számára is, ahol korábban csak este 10-ig szólhatott zene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!